Home >Jaarlijkse feesten Foto's     Filmpjes     Contact    

Kermis

Eind juni of begin juli wordt in Zevenaar de jaarlijkse kermis gehouden op het terrein aan de Oude Doesburgseweg. Er zijn weer vele attracties te zien en te ervaren. Ook zijn er een aantal activiteiten rondom de kermis georganiseerd. Aan de kleinere kinderen is ook gedacht, zij kunnen zich amuseren in de Draaimolen, Mini Cars en de Babyflug. De mensen die kermis willen vieren en aan een spel mee willen doen kunnen gebruik maken van het Lijntrekspel, Bussensport, Sperensport, Voetbalspel, Lucky Ducky, Pusher, Balco Rotor, Skee-Ball, Appolo Jackpot en de Grijpautomaten. De schietsalon zal dit jaar wederom aanwezig zijn evenals de aloude Kop van Jut waarop u al uw krachten kunt tonen.  Uiteraard is er ook genoeg mogelijkheid om volop te eten, drinken en snoepen. Verder zullen de Gebak & Oliebollenkraam, Suikerspin & Popcorn, Nougat & Suikerwerkkraam, Frites kraam en Vis & Paling kraam ook elk jaar weer geplaatst worden op de grootste kermis van de Liemers.

Carnaval

Zevenaar staat jaarlijks volop in het teken van carnaval. Vier dagen lang is het altijd één groot feest voor jong en oud. Overal hangt een gezellige sfeer; op straat, in de kroegen en in de feestzalen. Carnaval is voor velen een belangrijk gebeuren: een feest om eens goed uit de dagelijkse sfeer te stappen en te genieten. Ook zal carnavalsvereniging Paljas elk jaar kosten noch moeite sparen om weer een geweldig feest te organiseren. Of je nu één, twee, drie of vier avonden carnaval bij Paljas wilt vieren... alles kan. Ook is de carnavalsoptocht op zondag is één van de hoogtepunten van het carnaval. Uiteraard is er een soort wedstrijd aan verbonden wie de mooiste uitvoering van het carnavalsmotto heeft gemaakt. Er doen meerdere carnavalsverenigingen mee die een praalwagen maken.


Zevenaar Muziekstad

Zevenaar Muziekstad staat bekend om zijn vele soorten muzikale evenementen. Deze vinden allemaal plaats in de binnenstad, waar een zo'n paar keer per jaar evenement te vinden is. Ze variëren van jazz tot country & western. Het doel is de promotie van Zevenaar in het bijzonder en zij doet dit zonder enige vorm van winstoogmerk.De Stichting dankt haar bestaan aan sponsoring. Deze sponsors maken het mogelijk dat alle evenementen gratis toegankelijk zijn. Het programma op deze zaterdag- en zondagmiddag speelt zich af op drie verschillende podia in het Zevenaarse winkelcentrum. Behalve de optredens op deze podia op het Raadhuisplein, Muldershof en de hoek Markt/Weverstraat worden er demonstraties gegeven door verscheidene artiesten.

Sinterklaas

Zevenaar is uiteraard ook in de ban van Sinterklaas. Jaarlijks wordt er een sinterklaasintocht gehouden in November. Het Raadhuisplein staat totaal in het teken van Sinterklaas. Met deze intocht wil Zevenaar mensen enthousiast maken om een poosje in het stadshart te vertoeven. Maar Sinterklaas legt natuurlijk ook zijn route af door het centrum van Zevenaar.Onder begeleiding van een speciaal Pietenorkest vervolgt de stoet de route via de Markt en Marktstraat naar het Raadhuisplein. Langsde route mogen de kinderen de Sint natuurlijk ook van harte welkom heten. Op het Raadhuisplein is het daarna groot feest, met talloze verrassingen.